thema's | portfolio

Inge Oskam is gespecialiseerd in 3 thema's die voor uw organisatie van belang zijn bij vernieuwing:

Visie- en strategieontwikkeling <
Is uw organisatie toe aan een nieuwe ontwikkeling of strategische stap? Wilt u een meer marktgericht strategie? Buro io begeleidt uw organisatie bij het traject dat hieraan voorafgaat om te zorgen dat u de juiste stappen neemt. Voor ieder project wordt in overleg een aanpak gedefinieerd, afgestemd op de uitdaging waarvoor uw organisatie zich gesteld ziet. Deze aanpak kan één of meer van de volgende stappen bevatten.

  • Strategische analyse van de markt- en technologiepositie - Analyse van de strategische oriëntatie en de interne en externe omgeving van de organisatie, analyse van de product-, dienst- en/of technologieportfolio en inventarisatie van kansen en verbeterrichtingen.
  • Kijken naar de toekomst - Gezamenlijk ontwikkelen van een beeld van de toekomst m.b.v. trendanalyse en scenarioanalyse. En bepalen van effectieve strategieën om om te gaan met de onzekerheden van de toekomst.
  • Opstellen van een strategisch plan - Ontwikkelen van een marktgericht meerjarenplan voor de activiteiten op het gebied van product- en technologieontwikkeling, kennisopbouw en samenwerking. Bijvoorbeeld m.b.v. Business Roadmapping of Technology Roadmapping.

New business development >

Management en organisatie van innovatie >